Date statistice privind activitatea bibliotecilor şcolare din Republica Moldova în anul 2013 (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Biblioteca Științifică USARB a îndeplineşte funcțiile Centrului Biblioteconomic pentru bibliotecile școlare, licee și școli profesionale din 15 raioane și mun. Bălți din nordul Moldovei. Centrul Biblioteconomic colectează, analizează și sintetizează statisticile privind bibliotecile școlare în fiecare an. Activitatea bibliotecii este prezentată de metodiștii direcțiilor educaționale. În acest articol sunt analizate datele statistice pentru anul 2013 de la cele 1293 de biblioteci care dețin o colecție de 10 920 473 de documente. 373 735 de utilizatori au împrumutat 8 661 966 de volume și au accesat 297 de stații de lucru.