Metode moderne de păstrare şi conservare a colecţiilor (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Biblioteca Științifică își propune să păstreze și să conserve documentele pentru a satisface nevoile informaționale, educaționale și culturale ale utilizatorilor. Colecția sa numără 1.023.155 de documente. Unul dintre obiectivele de gestionare ale muncii bibliotecarilor este gestionarea, conservarea și conservarea colecțiilor pentru prevenirea degradării acestora. Primul pas în îngrijirea colecțiilor este înțelegerea și eliminarea sau minimizarea condițiilor care pot cauza deteriorarea acestora. Lucrarea prezintă metode de conservare și conservare a colecțiilor bibliotecii.