Garanţia succesului este organizarea eﬁcientă şi respectarea standardelor profesionale (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Articolul prezintă activitatea Bibliotecii Universitare din Bălți în anul 2013 și oferă câteva informații generale despre dezvoltarea colecțiilor, activități de management, marketing și informatizare. Anul acesta este semnificativ pentru donații și sponsorizări, menite să asigure resursele informaționale cu procese de studiu tipărite și cercetare științifică, îmbunătățind fluxul informațional prin îmbogățirea OPAC-ului și a arhivei electronice instituționale (ORA USARB), diversificarea serviciilor electronice și realizarea de sondaje pentru a evidenția nevoile utilizatorilor, asigurând un management participativ prin crearea a 14 grupuri de profil în scopul monitorizării proceselor cheie ale bibliotecii. La lucrările planificate au participat 52 de angajați, 49 fiind bibliotecari, respectiv 83% fiind titulari de diplome de studii superioare, iar alții cu unul și al doilea grad de calificare.