Cercetarea ştiinţiﬁcă - oglindă a managementului de calitate (Confluenţe Bibliologice, 2014)
Inclusă în planul și raportul universității, activitatea științifică a bibliotecarilor USARB s-a desfășurat pe trei direcții de cercetare: Management participativ: principii și practici; Integrare și formare profesională continuă, comunicare profesională; Bibliotecă modernă pentru utilizatorii secolului XXI; Dezvoltarea resurselor informaționale: politici, caracteristici, experiențe/efecte, care au fost finalizate în 2014 cu publicarea a 8 lucrări: 4 monografii, 2 bibliografii, revista Confluențe Bibliologice nr. 1-4, 2014, ABRM @ Bibliouniversitas@md_nr. 1, 2 și 99 de articole, inclusiv 12 studii web (SlideShare), 44  resurse electronice. 50 de articole sunt publicate în Colloquia Bibliotecariorum „F. Tlehuci”, materiale, 37 în reviste de specialitate.