Teleki Sámuel (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Articolul prezintă cele mai importante evenimente din viața și opera lui Sámuel Teleki, un român iubitor de carte, fondator al Bibliotecii Teleki - cea mai valoroasă instituție culturală din orașul Tîrgu-Mureș. Sunt menționate contribuțiile sale: catalogul bibliotecii, prelucrarea și structura tematică a fondului. Colecția lui Samuel Teleki și a colecției Bolyai cuprinde enciclopedii, lucrări filosofice, literatură greacă, latină și rarități bibliofile.