Femei bibliotecare celebre (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Profesia de bibliotecar a apărut odată cu primele cărți. Odată cu trecerea timpului, funcțiile bibliotecarului și opiniile despre acesta s-au schimbat. În prezent, bibliotecarul este un profesionist care organizează activitatea bibliotecii în funcție de cerințele de timp.