Biblioteca Științiﬁcă Medicală – centru biblioteconomic pentru bibliotecile medicale din Republica Moldova: importanța și oportunitatea acestui fapt (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Lucrarea prezintă activitatea Centrului de Biblioteconomie din cadrul Bibliotecii Științifice Medicale a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Din anul 1977, Biblioteca Institutului de Medicină din Chișinău este un Centru de Biblioteconomie pentru bibliotecile universitare de medicină din țară. Aceasta coordonează activitățile acestora, oferă asistență metodologică și contribuie la completarea colecțiilor acestora cu publicațiile medicale ale angajaților Universității. În anul 2005, biblioteca a primit statutul de Centru Departamental de Biblioteconomie pentru biblioteci medicale. În ultimii ani (2012-2013) au fost desfășurate o serie de activități de suport metodologic: consultări metodologice, Zile ale Specialiștilor, ateliere profesionale, vizite de asistență.