Prestarea serviciilor bibliometrice în biblioteca universitară (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Autorii pledează pentru redefinirea și extinderea rolului bibliotecilor în instituțiile universitare prin dezvoltarea de servicii inovatoare, inclusiv oferirea de servicii bibliometrice. Bibliometria a evoluat de la o subdisciplină a biblioteconomiei și informării științifice la un instrument de evaluare și analiză comparativă a vizibilității producției de activități de cercetare științifică și academică. Articolul tratează experiența Bibliotecii Științifice Agricole Republicane privind furnizarea de servicii bazate pe date bibliometrice, implicând: statutul revistelor științifice (indexate în baze de date sau ISI); analize bibliometrice ale publicațiilor cercetătorilor; stabilirea indicelui Hirsch al autorilor; asistență pentru cercetători în personalizarea producției științifice, baza de date Scopus etc.