Educaţie şi cultură (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Articolul este dedicat realizărilor educaționale și culturale ale bibliotecii universitare pe parcursul unei jumătăți de an de studii. Parteneriatul și colaborarea cu facultățile sunt diferite. Cele mai bune relații se mențin cu cadrele didactice interesate de informarea și documentarea studenților, aceia care sunt conștienți de rolul instituțional pe care îl au și înțeleg avantajele parteneriatului cu bibliotecarii. Prin programele sale culturale, educaționale și științifice, Biblioteca Științifică USARB este instituția care se schimbă în permanență și informează studenții, îi educă cu ajutorul cărții și prin intermediul cărții, cu resurse informaționale tipărite și electronice, oferindu-le posibilități deosebite pentru viitoarea profesie și, de asemenea, pentru învățarea pe tot parcursul vieții.