„Cartea” Oanei Marinache. Un omagiu adus arhitecților români şi străini (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Radu Motoc, membru de onoare al Senatului, inginer din Galați, prezintă cărțile Oanei Marinache, critic de artă, președinta Editurii Asociației de Istorie și Artă. Publicațiile au apărut recent într-o colecție intitulată: Arhitecții uită. Lansarea lucrărilor a avut loc în cadrul simpozionului internațional „Tradiție și Viitor, Monument” de la Iași în 2015, în cadrul căruia autoarea însăși a prezentat mai multe volume într-o sală specială din Palatul Culturii.