Carte de patrimoniu din colecţia lui Dan George Dimitrescu (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Colecția Bibliotecii Universitare Bălți a fost completată în 2014 cu o nouă colecție privată „Dan George Dimitrescu”. Regretatul proprietar al unor colecții bogate și variate a absolvit Facultatea de Inginerie a Instalațiilor din București. A lucrat ca inginer înainte de a pleca în Suedia în 1988. Înainte de moartea sa, a dorit să doneze cărțile care l-au însoțit de-a lungul vieții unei biblioteci universitare din Moldova. Destinul a adus colecția sa de 2608 documente în 2578 de titluri, inclusiv 1774 de piese unice în diverse limbi (română, engleză, franceză, germană, latină, italiană, spaniolă, rusă) în Biblioteca Științifică USARB.