Revista Fundaţiilor Regale – revistă de nivel internaţional, cu proﬁl enciclopedic şi o ţinută graﬁcă sobră (Confluenţe Bibliologice, 2015)
Fundațiile Regale este o revistă lunară de literatură, artă și cultură generală, publicată în perioada interbelică, între 1934 - 1947, sub egida Regelui Carol al II-lea al României. Profilul enciclopedic al revistei Fundațiile Regale a fost inspirat de publicația franceză Revue des deux Mondes, dar aderența la specificitățile naționale a fost preluată de la predecesoarele autohtone Dacia Literară, Convorbiri Literare și Gândirea. Acest studiu demonstrează valoarea Fundațiilor Regale, care au exercitat o influență majoră asupra literaturii și culturii române, reușind să se situeze deasupra tendințelor partizane și beneficiind de colaborarea principalilor scriitori, critici, istorici literari și cercetători ai vremii. A promovat literatura de calitate și gândirea critică fără recrutare ideologică.Cititorii universității bălțene au acces direct la revista Fundațiile Regale din anii 1934-1947, cu unele lacune în colecție.