"Magazin Bibliologic" – prima revistă profesională a bibliotecarilor (Confluenţe Bibliologice, 2015)
Articolul tratează „Magazin Bibliologic”, editată de Biblioteca Națională a Moldovei timp de 25 de ani. Alexe Rău, scriitor și filosof, regretatul bibliolog, a fost redactor-șef al primei reviste naționale de specialitate, în care valorile bibliotecii sunt promovate de autori din țară și din străinătate.În revistă a fost introdusă o rubrică dedicată instituțiilor aflate la o anumită vechime. Acest lucru a prilejuit publicarea numerelor 3-4 din 2005, dedicate aniversării a 60 de ani de la înființarea Bibliotecii Științifice a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Prefața articolului „Efectul Nordului asupra Biblioteconomiei” a fost semnată de Alexe Rău, iar „Biblioteca Universitară din Bălți și oamenii ei” a fost scrisă de Elena Harconița. Biblioteca a fost felicitată de rectorul Nicolae Filip, inginerul Radu Moţoc, membrul de onoare al Senatului USARB, profesorul Ion Madan, cercetătorul și scriitorul Iurie Colesnic, dr. arhitect Alexandru Budișteanu, Doctor Honoris Causa al USARB, dr. Thomas Wilhelmi din Elveția.