Biblioteca „Ovidius” prin comunicare multiculturală spre internaţionalizarea instituţională (Confluenţe Bibliologice, 2015)
Biblioteca „Ovidius” deschide noi căi și parteneriate pentru promovarea comunicării multiculturale într-o lume multiculturală cu o mare diversitate etnică. În acest sens, au fost inaugurate diverse activități, dintre care una este Clubul de lectură pentru utilizatori „Café littéraire”. Scopul Clubului este de a promova tinerii scriitori și traducători. Autorul descrie organizarea unor evenimente literar-muzicale dedicate „Zilei Internaționale a Francofoniei” și „Zilei Mondiale a Poeziei”, o masă rotundă „Ziua Europeană a Limbilor” cu discuții despre cele 24 de limbi oficiale europene vorbite și alte 45 de limbi locale utilizate în forurile europene. Aceste evenimente i-au învățat pe participanți cum să rostească saluturi în 20 de limbi. Cunoașterea valorilor europene are loc prin intermediul Proiectului „Vreau să fiu european”, lansat în 2015.