Presa scrisă în colecțiile BŞ USARB (Confluenţe Bibliologice, 2015)
Colecțiile Bibliotecii Universității din Bălți dețin aproximativ 3200 de titluri de reviste în 161 793 de exemplare. Abonamentele anuale depășesc 190 de titluri de reviste și ziare, conform profilului facultăților și domeniilor adiacente, publicate în Moldova, România, Rusia, Ucraina, Franța și SUA. 41 de titluri în 850 de exemplare de reviste reprezintă colecția de documente rare din secolul al XIX-lea, începutul secolului al XX-lea. Revistele și ziarele sunt disponibile pe site-ul Bibliotecii (http://libruniv.usarb.md), reprezentând o oportunitate și un avantaj pentru toți utilizatorii. De asemenea, pe pagina web pot fi accesate și vizualizate peste 58 214 de periodice online, oferite de 43 de baze de date științifice, disponibile prin intermediul Consorțiului Bibliotecar Resurse Electronice pentru Moldova (REM). Furnizorul global EBSCOhost oferă 18 200 de reviste online.