Monumentul – tradiție şi viitor. Ediția a XVIII-a din 6-9 octombrie 2016 - Iaşi (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Simpozionul MONUMENT exista de 18 ani la Iasi si este coordonat cu profesionalism de dr. Aurica Ichim, care este și șefa Muzeului Unirii din Iași. Este sponsorizat de instituții de cultură din țară, Moldova și Ucraina: Ministerul Culturii din România, Complexul Muzeal Național al Moldovei din Iași - Muzeul Unirii, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice, Academia de Științe a Moldovei, Centrul Cultural Român, „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți.