Castelul de la Ruginoasa (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Autorul povestește despre Castelul Ruginoasa, care este de fapt muzeu și aparține Complexului Muzeal Național Moldova din Iași. Moșia Ruginoasa a aparținut cancelarului Sturdza Sandulache, care a construit un palat, un parc și o biserică de piatră. Reconstruit în stil neogotic, castelul de la Ruginoasa a fost printre puținele clădiri de această mărime și prețios din Moldova. Istoria și evenimentele acestui castel sunt descrise în cartea „Ruginoasa”, publicată de Editura „Vremea” în octombrie 1938.