Monumentul Sfântului Francisc din Galați (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Autorul relatează comemorarea a 700 de ani de la moartea Sfântului Francisc de Assisi în 1926. Cu această ocazie au fost organizate mai multe evenimente în întreaga lume. Sir R. Storrs, guvernatorul Ierusalimului, în cadrul evenimentului a decis ca una dintre străzile Ierusalimului să-i poarte numele. În România a fost publicată o lucrare, Viața Sfântului Francisc de Assisi.” La Galați a fost ridicat un monument ÎN ONOARE Sf. Francisc, inițiativa acestui eveniment aparține vicarului Uldelico Cipollone.