Louis Pierre Blanc (1860 - 1903) (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Autorul face referire la cartea LOUIS PIERRE BLANC, scrisă de Oana Marinache și Cristian Gache, apărută la Editura Istoria Artei din București în 2014 în colecția Arhitecți de neuitat. Pierre Louis Blanc s-a născut la 31 decembrie 1860, la Geneva. A urmat cursurile la Politehnica din Zürich. Arhitectul elvețian vine la București la începutul anului 1884 sfătuit de Ion Mincu, colegul său român. Printre principalele proiecte întreprinse de arhitectul Louis Pierre Blanc pot fi enumerate următoarele: Institutul de Botanică din București; Universitatea din Iaşi; Facultatea de Medicină din București etc.