Referinţă privind datele statistice ale activităţii bibliotecilor şcolare din Republica Moldova în anul 2015 (Confluenţe Bibliologice, 2016)
Centrele biblioteconomice, Biblioteca Științifică a Universității de Stat Alecu Russo din Bălți, director Elena HARCONITĂ (Zona Nord) și Biblioteca Științifică a Universității Pedagogice de Stat Ion Creangă din Chișinău, directorul Ecaterina SCHERLET (Zone Centru și Sud) au colectat și sintetizat statistici prezentate de metodiștii-coordonatori ai bibliotecilor urbane, 1279 școlare din ţară  (177 din municipii,  166 urbane şi 942 rurale). Referințele privind bibliotecile școlare au fost transmise la Ministerul Educației, postate pe site-ul Ministerului și Bibliotecii Științifice USARB.