Activitatea de funcționar îndeplinită de Vasile Alecsandri (Confluenţe Bibliologice, 2016)
Articolul reflectă momentele de activităte ca funcționar și arhivist pe care le desfășoară Vasile Alecsandri. Se evidențiază motivele pentru care mai tânărul Vasile Alecsandri a fost avansat la gradul de Spathar (purtător de sabie), apoi marele Spathar.