Centrul de Informare a Uniunii Europene de la Bălţi: destinaţie, oportunităţi, provocări (2011-2016) (Confluenţe Bibliologice, 2016)
Centrul de Informare al Uniunii Europene a fost înființat de Delegația Uniunii Europene în Biblioteca Științifică a Universității de Stat Alecu Russo Bălți, cu scopul de a îmbunătăți fluxul de informații legat de UE în rândul comunității academice. În articol este descris modul în care utilizatorii sunt sprijiniți cu informații, cunoștințe și un forum de exprimare a căutării active de informații tematice privind implementarea politicilor europene reprezentanți, organizații profesionale, populații organizate de interese, profesioniști și experți. De asemenea, autorul scrie despre promovarea site-ului Eubookshop, varietatea de campanii care conduc politici comunitare și, astfel, întăresc calendarul tradițional al datelor simbolice ale Comunităților Europene – în special celebrarea anuală a Zilei Europei.