Diversitate culturală în colecţia de carte Nicolae Varnay (Confluenţe Bibliologice, 2017)
În articol sunt prezentate informaţii despre colecţia particulară Nicolae Varnay, formată în anul 2015 în colecţia BȘ USARB. O atenţie specială este acordată ediţiilor rare, cărţilor bibliofile care trezesc interes nu numai prin conţinut, dar şi prin formă, editate în anii 1868 – 1955. Colecţia este localizată în acces liber în sala de lectură nr. 4 Documente în limbi străine, însumând 852 documente din diverse domenii ale cunoaşterii. Farmecul Colecţiei „Nicolae Varnay”, este coexistenţa armonioasă a limbilor, dominantă fiind limba maghiară.