Verificarea şi eliminarea documentelor didactice – componentă importantă a politicii de dezvoltare a colecţiilor (Confluenţe Bibliologice, 2017)
În prezentul articol sunt  enumerate şi descrise metodele de verificare ale  colecţiilor  şi  de  eliminare a documentelor depăşite fizic şi moral.  Au fost trecute în revistă  obiectivele  verificări  colecţiei de documente didactice,  scopul şi impactul  procesului de deselecţie  pentru asigurarea  actualităţii  şi  creşterii  circulaţiei documentelor.