Atitudine, schimbare, competitivitate (Confluenţe Bibliologice, 2021)
Autoarea face referire pe scurt la activitatea doamnei Elena Harconiţa ca bibliotecar (din 1976) şi Director al Bibliotecii Ştiinţifice USARB din Bălţi, în perioada 2001- 2020. Aproape 20 de ani (dacă ţinem cont de intensitatea activităţii directorului), doamna Elena Harconiţa a reuşit să se încadreze în comunitatea academică din Bălţi precum şi în mediul profesional naţional, prin individualitate, multiple preocupări profesionale şi manageriale.