Armonia „Stropilor de argint”: lucrările lui I. S. Turgheniev și critica lucrării sale în publicațiile din colecția Carte Rară a Bibliotecii Științifice USARB. La 200 de ani de la nașterea scriitorului (Confluenţe Bibliologice, 2018)
Acest articol este dedicat aniversării a 200 de ani de la ziua de naștere a marelui scriitor rus din secolul al XIX-lea Turgheniev. Această lucrare constă din două părți. Prima parte este dedicată comparării a două ediții ale Operelor complete ale lui Ivan Turgheniev (1898 și 1911), care sunt păstrate în Colecția Bibliotecii de cărți rare. A doua parte este legată de ediții comparative a patru cărți critice, care sunt dedicate vieții lui Turgheniev și capodoperelor sale, care sunt păstrate și în Colecția Cărți Rare.