Cursul de formare profesională de scurtă durată organizate la Biblioteca Ştiinţifică USARB (Confluenţe Bibliologice, 2018)
Secţia de Formare Continuă a Universităţii de Stat din Moldova în colaborare cu Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi au organizat 2 cursuri de scurtă durată Bazele Biblioteconomiei şi Ştiinţelor Informării şi Tendinţe actuale în activitatea bibliotecilor din Republica Moldova (75 de ore). Au participat 59 de bibliotecari din bibliotecile de toate tipurile, în special publice teritoriale din Zona de Nord - 15 raioane şi mun. Bălţi. Formatori au fost bibliotecarii universitari bălţeni.