Prezervarea şi promovarea valorilor bibliofile (Confluenţe Bibliologice, 2018)
Colecţia de Carte Rară din Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi tezaurizează peste 5 700 documente: cărţi rare şi vechi, cărţi cu valoare bibliofilă, cărţi de lux, partituri muzicale, periodice vechi din domenii variate ale cunoaşterii şi creaţiei umane. Cele mai vechi cărţi deţinute în colecţie sunt din sec. XVIII – lea.