Ctitor al învăţământului românesc - Petrache Poenaru (1799-1875) – 220 de ani de la naştere (Confluenţe Bibliologice, 2019)
Articolul este dedicat personalității marcante a culturii românești din prima jumătate a secolului al XIX-lea, Petrache Poenaru (1799-1875). A fost un mare educator al cronometrului său, bibliograf român, inventator, fondator al școlii românești, un luptător pentru justiția socială și națională, membru al Academiei Române.