Portretul unei mari regine, Maria a României (Confluenţe Bibliologice, 2019)
Autorul familiarizează cititorul cu articolul lui Răzvan Theodorescu român, cercetător și academician, care a scris despre viața româncei Maria/Reginei Maria, o aristocrată prin definirea poporului dunărean și carpatic, lăsând în urmă amintirea vieții trăite și dragostea pentru România, pământul cu bucuriile și durerile lui, țara frumoasă care trăiește în inima ei și al cărei drum l-a cunoscut.