Vocaţie şi devotament profesiei: bibliograful Elena Scurtu 75 (Confluenţe Bibliologice, 2019)
Articolul reflectă activitatea profesională a bibliografului Elena Scurtu (n. Grama), o personalitate recunoscută, care și-a dedicat cei mai frumoși ani ai vieții sale de slujire cu credință și pasiune Cărții și Bibliotecii unde a lucrat mai bine de jumătate de secol. O bogată experiență profesională în domeniul bibliologic o plasează în galeria distinșilor bibliotecari care au scris o frumoasă pagină în biografia Bibliotecii Științifice USARB.