La 175-a aniversare a lui N. A. Rimsky-Korsakov: din colecțiile Bibliotecii Științifice a Universității Bălți Alecu Russo. Opera de N. A. Rimsky-Korsakov „Legenda orașului invizibil Kitezh” (II) (Confluenţe Bibliologice, 2019)
A doua parte a articolului dedicat marelui compozitor rus N. A. Rimsky-Korsakov, la cea de-a 175-a aniversare, tratează capodopera sa strălucitoare, Legenda orașului invizibil Kitezh". Această lucrare misterioasă legată de cultura muzicii bisericești (acatist, liturghie). Are un profund simț filozofic și religios și este adesea comparat cu inovațiile muzicale ale lui Richard Wagner. Lucrarea descrie eroinele fermecătoare ale operei lui Rimsky-Korsakov. Autorii articolului, de asemenea, informează utilizatorii despre cărți și alte opere celebre ale compozitorilor, care pot fi găsite în Oficiul de Literatură Muzicală al SL USARB.