Artă și arhitectură funerară la Cimitirul Bellu (Confluenţe Bibliologice, 2020)
Studiul își propune să descopere istoria și arta Cimitirului Bellu prin lucrarea „Artă și Arhitectură Funerară la Cimitirul Bellu” de Oana Marinache. Dintre istorici, arhitecți și familiile lor, G. Bezviconi, este cel care ne-a lăsat cele mai importante informații despre Cimitirul Bellu. A adunat materiale, informații de la membrii familiilor boierești, fiind interesat de prezentarea categoriilor de monumente funerare, stiluri adoptate în construcția diferitelor monumente mortuare, morminte ale unor familii celebre.