„Domeniul lui Ion Ghica de la Ghergani” (Confluenţe Bibliologice, 2020)
Studiul își propune redescoperirea istoriei prin lucrarea „Domeniul lui Ion Ghica din Ghergani” scris de Ruxanda Beldiman. De asemenea, lucrarea științifică își propune să determine importanța personalității lui Ion Ghica, a studiilor sale, a activității sale de economist, matematician, scriitor, pedagog, diplomat și om politic. Capodopera sa de scriitor este considerată opera "Scrisori adresate lui Vasile Alecsandri". Mai mult, autorul informează cititorii despre conacul de la Ghergani, care a fost reconstruit în anii 1869-1888, după schițele și viziunea lui Ion Ghica, de către arhitecții Dimitrie Berindei (1831-1884) și apoi de George Mandrea (1855-1916) .