Apologia lecturii (Confluenţe Bibliologice, 2022)
În legătură cu proclamarea Zilei Naționale a Lecturii, pe 14 februarie în Moldova din 2022, această lucrare prezintă argumentele psihologilor și filologilor, scriitorilor și poeților, mărturisind beneficiile lecturii, cu care autorul articolului este de acord. A doua parte a articolului este dedicată apologiei lecturii în romanul lui Muriel Barbery ,,Eleganța ariciului”, în care lectura acționează ca un simbol și un motiv cu valori multiple care pătrund pe toate nivelurile romanului: socio-psihologic, simbolic şi ideologic şi filosofic.