Doamnele voievozilor români (Confluenţe Bibliologice, 2022)
Articolul abordează rolul, activitatea şi preocupările doamnelor voievozilor în viața domnitorilor români. Aceste femei au lăsat amprentă adâncă atât în istoria românilor, cît și în cea a Europei. Romfilatelia readuce în memorie figurile a şase dintre aceste doamne prin emisiunea de mărci poștale: doamna Maria, soția lui Mircea cel Bătrân, doamna Elina, soţia lui Matei Basarab, doamna Chiajna, soția lui Mircea Ciobanul, de trei ori domnitor al Valahiei doamna Maria Voichița, cea de-a treia și ultima soție a lui Ștefan cel Mare, doamna Milița Despina, soția lui Neagoie Basarab şi doamna Stanca soția lui Mihai Viteazul.