Carol al II-lea al României, un rege controversat (Confluenţe Bibliologice, 2022)
În acest articol se relevă importanţa lucrării monumentale Carol al II-lea al României. Un rege contraversat, autor Narcis Dorin Ion, Directorul general al Muzeului Național Peleș, dedicată Regelui Carol al II-lea, ultimul suveran al României Mari. Printr-o cercetare în mai multe arhive autorul a reușit, în final, să editeze 5 volume pe care le-a ilustrat cu un număr impresionant de imagini. Cele cinci volume însumează aproape 2500 de pagini cu adevărat impresionante prin calitatea informației istorice, prin frumusețea discursului, prin perfecta concordanță între text și materialul iconografic care îl însoțește.