Motivarea şi motivaţia: piloni de bază a identităţii profesionale a bibliotecarilor (Confluenţe Bibliologice, 2022)
Motivaţia reprezintă una dintre cele mai importante probleme ale oricărei organizaţii, ﬁind o componentă majoră a managementului, țintind corelarea satisfacerii  nevoilor personalului cu îndeplinirea obiectivelor și a sarcinilor atribuite. În articol este evidenţiat rolul motivării și satisfacerii la locul de muncă a bibliotecarului universitar, este abordat modul de determinare a mijloacelor prin care aceştea pot fi stimulaţi să contribuie eficient la îndeplinirea obiectivelor.