(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2013)
Cronica Basarabiei 1918-1944, de Vlad Darie și Mihai Potârniche, este o carte unică în peisajul cultural basarabean, moldovenesc și românesc al națiunii noastre. Cartea este dedicată istoriei tumultoase a Basarabiei și este alcătuită din trei capitole: 1918-1924 - Actul Unirii Basarabiei cu România - Instalarea Administrației Române - Conflictele Româno-Sovietice; (II). 1925-1939 - Dezvoltarea politică, economică și culturală a Basarabiei în România - Revendicările Sovietice; III. 1940-1944 - Al Doilea Război Mondial și impactul său asupra destinelor Basarabiei. Materialele scrise sunt aranjate în ordine cronologică, iar fiecare capitol deține un important fundal fotografic.