(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2013)
Articolul explorează rolul sacru al dascălului în formarea moral-spirituală a credincioşilor, inspirându-se din învăţăturile evanghelice şi din scrierile Sfinţilor Părinţi. Autoarea subliniază importanţa exemplului personal, a cunoaşterii profunde a Scripturii şi a dragostei faţă de Dumnezeu şi aproapele ca temelii ale adevăratei slujiri didactice. Textul este un îndemn la trăirea credinţei prin fapte şi la cultivarea virtuţilor creştine prin educaţie.