(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Studiul examinează aspecte ale activității Orfelinatului Eparhial „Episcop Dionisie” din orașul Ismail. Înființat în 1934 sub îndrumarea episcopului Dionisie Erhan, acest orfelinat reprezintă o realizare semnificativă în istoria Eparhiei Cetatea Albă-Ismail, reflectând grija și compasiunea față de copiii orfani. Articolul evidențiază eforturile întreprinse pentru înființarea și susținerea orfelinatului, implicând comunitatea locală și autoritățile. Educația moral-religioasă a orfanilor este încredințată călugărițelor, iar activitățile orfelinatului primesc sprijin financiar și material din partea credincioșilor și instituțiilor. În timp, orfelinatul se extinde, răspunzând nevoilor tot mai mari ale comunității. În ciuda vârstei sale, Episcopul Dionisie Erhan rămâne activ implicat în managementul instituției și inițiază proiecte de îmbunătățire și extindere a facilităților acesteia. Astfel, Orfelinatul Eparhial devine o operă remarcabilă de asistență socială și educație creștină sub îndrumarea energică și binecuvântată a Episcopului Dionisie Erhan.