(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Motivul apariției acestui articol se bazează, pe de o parte, pe celebrarea celei de-a 250-a aniversări a basmului „Regele cerb” (1762) al dramaturgului italian Carlo Gozzi, iar pe de altă parte – pe basmul „Doamna în albastru la sfârșitul zilei” de Anne-Lou Steininger, publicat în revista „Studii de Literatură Străină” în 2013. Autoarea ne vorbește despre idei filosofice/literare și despre utilizarea măștii și a personajelor în literatură.