(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Textul este dedicat datei deschiderii pentru public, acum mai bine de 120 de ani, a unuia dintre cele mai populare muzee de artă din lume, Galeria de Stat Tretyakov din Moscova. Fondatorul Galeriei de artă a fost Pavel Tretyakov, un om de afaceri de succes, un filantrop celebru și un mare umanist. Și chiar și la începutul secolului XXI, numele său este asociat pentru totdeauna cu dragostea sinceră pentru pictură și devotamentul față de țara natală.