(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2025)
În acest articol, se evidențiază legătura profundă a lui Mihai Eminescu cu cărțile, valoarea lecturii în viața sa de poet și intelectual, precum și rolul său activ în biblioteconomie. De-a lungul carierei, Eminescu a ocupat funcții de bibliotecar, implementând reforme și îmbunătățiri în organizarea bibliotecilor, ceea ce denotă o adevărată mistică a cărții și o dedicare față de cultura românească. Această pasiune a influențat nu doar activitatea sa profesională, ci și contribuția sa la spiritualitatea și identitatea națională românească.