(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Richard De Bury, un bibliofil celebru al Evului Mediu, a adunat o bibliotecă impresionantă de 1.500 de cărți pentru viitorii studenți ai Universității Oxford, dar, din păcate, colecția sa s-a pierdut. Este faimos pentru lucrarea sa „Philobiblon”, prima enciclopedie medievală de bibliofilie, scrisă în latină, unde vorbea despre importanța cărților și despre regulile de citire și manipulare a acestora.