(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Biblioteca Științifică a găzduit pe 27 februarie 2014, a doua ediție a Colloquia Bibliothecariorum „ IN MEMORIAM FAINA TLEHUCI”. La manifestare au participat reprezentanți ai comunității bibliotecare naționale și internaționale. Un eveniment remarcabil a fost dedicat Fainei Tlehuci, fostei directoare, care a construit cu mâinile, inima și sufletul ei biblioteca timp de 40 de ani. Sesiunea plenară a inclus o întâlnire „Faina TLEHUCI în memoria contemporanilor”. Cele două secțiuni au fost compuse din: Colecțiile Bibliotecii sunt mândria unui adevărat bibliotecar; Bibliotecile viitorului au posibilități nelimitate, care au inclus 19 comunicări; Lansarea primei ediții a materialelor Colloquia Bibliothecariorum (23 februarie 2013); Un film video despre Faina Tlehuci, membru de onoare al Senatului (8 octombrie 2001), ascultând discursul ei de la un casetofon oferit de aceasta la aniversarea a 50 de ani de la înființarea Bibliotecii Științifice în 1995, cu titlul „Cea mai urgentă problemă astăzi este completarea colecției bibliotecii cu cărți în limba română”.