(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2014)
Autorul evidențiază meritele scriitorului Angelo De Gubernatis. Angelo De Gubernatis a fost un savant italian, care a lăsat numeroase mărturii scrise despre relațiile sale cu România. Angelo De Gubernatis este un exemplu de loialitate în prietenie și susținere a cauzei românești în Europa și merită subliniat entuziasmul său pentru tot ceea ce are legătură cu latinitatea reflectată sub orice formă: limbă, obiceiuri, cântece, jocuri, monumente.