(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Antonio Magliabechi, faimosul bibliotecar al Florenței, în viața sa privată a fost foarte excentric. Pe de altă parte, a devenit figura centrală a vieții literare din Florența. Memoria lui Antonio era miraculoasă. Magliabechi nu numai că cunoștea toate volumele din propria bibliotecă sau din biblioteca privată a lui Cosimo al III-lea de Medici, dar putea și să spună pagina și paragraful în care apărea orice pasaj. Bursierii au corespondat cu el. Magliabechi era gata să ofere răspunsuri prietenoase la întrebări. Prin urmare, a fost un colaborator nerecunoscut la multe publicații.