(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Stolnikul Constantin Cantacuzino a fost un erudit, unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai umanismului în Țara Românească la sfârșitul secolului al XVII-lea. Marea sa pasiune, bibliofilia, a dus în cele din urmă la formarea celebrei biblioteci din Mărgineni.