(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Autorii pledează pentru redefinirea și extinderea rolului bibliotecilor în instituțiile universitare prin dezvoltarea de servicii inovatoare, inclusiv oferirea de servicii bibliometrice. Bibliometria a evoluat de la o subdisciplină a biblioteconomiei și informării științifice la un instrument de evaluare și analiză comparativă a vizibilității producției de activități de cercetare științifică și academică. Articolul tratează experiența Bibliotecii Științifice Agricole Republicane privind furnizarea de servicii bazate pe date bibliometrice, implicând: statutul revistelor științifice (indexate în baze de date sau ISI); analize bibliometrice ale publicațiilor cercetătorilor; stabilirea indicelui Hirsch al autorilor; asistență pentru cercetători în personalizarea producției științifice, baza de date Scopus etc.